top of page

Geboortefotografie

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! 
 
Pijn, wanhoop, kracht, emotie, initimiteit en heel veel liefde: dat is een bevalling. De belangrijkste dag in je leven. Die wil je toch vereeuwigen in beeld? Ik help je daar graag bij. 
 

De geboorte, iets wat in zeer grote getale dag in dag uit plaatsvindt en als de normaalste zaak van de wereld kan worden beschouwd maar wat daar tegenover valt onder één van de meest bijzondere gebeurtenissen ooit. Je hebt misschien foto's gezien op social media, bij vrienden of via via gehoord dat geboortefotografie een optie is. Het heeft je nieuwsgierig gemaakt en dat brengt je waarschijnlijk naar mijn website. 

Kennismaking
Misschien weet je het nog niet zeker, twijfelt je partner, weet je niet wat je van een fotograaf bij de bevalling kan verwachten, of wil je gewoon iets van mij weten? Ik ga heel graag in een persoonlijk gesprek dieper in op deze vragen. Wie ben ik? Wat is mijn werkwijze? Wat zijn jullie wensen? Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons en jullie je op je gemak voelen bij het feit dat ik bij de bevalling zal zijn. Na ons gesprek kunnen jullie nog eens rustig nadenken over alle informatie en beslissen of  jullie het zien zitten dat ik bij de bevalling aanwezig zal zijn. Op het moment dat jullie besloten hebben om voor mij te kiezen als geboortefotograaf hebben we regelmatig contact en ben ik vanaf de 38e week, 24 uur per dag + zeven dagen in de week voor jullie beschikbaar. Jullie nemen contact op vanaf het moment dat de weeën begonnen zijn of als de vliezen gebroken zijn. Zodra er rond de 4/6 cm ontsluiting is kom ik zo spoedig mogelijk naar jullie toe, dit is ook een beetje afhankelijk van de reistijd.  
 

De reportage wordt gemaakt van de actieve weeën fase tot ongeveer 2 uur na de geboorte. 
Als ik ben aangekomen begin ik meteen met het maken van foto’s. De voorbereidingen, de aanloop naar de geboorte, de emotionele en heftige momenten zullen op een sfeervolle manier worden vastgelegd. En dan komt daar het prachtige moment dat jullie kindje ter wereld komt. 


Na de bevalling zal ik de controles, wegen, meten, aankleden en  de eventuele eerste ontmoeting met de dierbaren vastleggen. Momenten die je als ouder vaak niet helemaal goed meekrijgt maar die wel heel erg bijzonder zijn. Ook het beginnen met voeden, via borst of fles, zijn kostbare momenten wat ik nog graag vast leg. Ik zal de bevalling op een mooie en nette manier vastleggen. En als je iets absoluut wel of niet wil zien is dat tijdens het kennismakingsgesprek besproken.  Ik zal alles zal ik zo onopvallend mogelijk en op de achtergrond vastleggen. Ik snap heel goed dat het een heel intiem en bijzonder moment is die jullie samen meemaken ik maak er geen onderdeel van uit, ik leg dit alleen op een sfeervolle manier vast. Ik weet mijn plek en op rustige momenten zonder ik mij af en toe ook even af. De bevalling kan zowel in het ziekenhuis als bij jullie thuis plaatsvinden. Het kan natuurlijk gebeuren dat het thuis begint maar  jullie vanwege omstandigheden toch naar het ziekenhuis moeten. Ik zal jullie dan volgen. 

Na
Je ontvangt van mij binnen 24 uur een eerste preview van de foto's via de app zodat jullie ze eventueel kunnen gebruiken voor een aankondiging.  Over het algemeen lever ik de reportages grotendeels af in zwart-wit beelden.  Mochten jullie graag een foto willen gebruiken voor het geboortekaartje kan dit ook. Tijdens het kennismakingsgesprek komt dit ter sprake. 
 
Ben je nieuwgierig naar een geboorte waar ik bij aanwezig ben geweest? Lees dan mijn blog hier.
Mijn werkgebied voor geboortereportages is alles op 1 uur rijden vanaf Heerenveen. Daar valt onder andere Leeuwarden, Drachten, Sneek, Steenwijk, Meppel, Zwolle, Groningen, Emmeloord onder.  
 
Ben je na dit verhaal nieuwsgierig geraakt naar de pakketten die ik aanbied scroll dan even door naar beneden.
 

Wat kan je verwachten van geboortefotografie?

Tijdens de bevalling

EREGALLERIJ
Hieronder staan alle prachtige baby's die ik op hun geboortedag heb mogen vastleggen! Ik ben hier ontzettend trots op en daarom hebben ze een speciaal plekje op mijn website. Het mogen er wat mij betreft veel meer worden! Krijgt jullie kindje het volgende plekje in de eregallerij?

Bij geboortefotografie heb je de keuze uit verschillende pakketten.  

GEBOORTESHOOT LUXE
€1695,-

 • kennismakingsgesprek

 • 24/7 standby vanaf week 38

 • geboortereportage vanaf weeën tot 2 uur na de geboorte

 • inclusief 75 nabewerkte bestanden in kleur/z-w in hoge resolutie digitaal

 • preview binnen 48 uur

 • harmonica album met beelden van de geboorte

 • back-up fotograaf

Marble Surface

GEBOORTESHOOT SUPERLUXE
€1795,-

meest gekozen

 • kennismakingsgesprek

 • 24/7 standby vanaf week 38

 • geboortereportage vanaf weeën tot 2 uur na de geboorte

 • inclusief 125 nabewerkte bestanden in kleur/z-w in hoge resolutie digitaal

 • preview binnen 48 uur

 • 15x 15 album met beelden van de geboorte

 • back-up fotograaf

GEBOORTESHOOT SUPERLUXE
€2095,-

 • kennismakingsgesprek

 • 24/7 standby vanaf week 38

 • geboortereportage vanaf weeën tot 2 uur na de geboorte

 • inclusief alle nabewerkte bestanden in kleur/z-w in hoge resolutie digitaal

 • preview binnen 48 uur

 • 25x 25 luxe album twv. 400,- euro met beelden van de geboorte

 • back-up fotograaf

* excl. reiskosten €0,39 p/km vanaf Heerenveen 

Wil je meer informatie over geboortefotografie? Vraag dan hier de brochure aan (vergeet niet om de spam te checken als je wacht op antwoord)

bottom of page