top of page

Uitvaartfotografie

 In het rijtje samen met shoots die ik aanbiedt, hoort helaas ook het moment van afscheid nemen. Haaks tegenover de andere reportages die ik doe maar niet minder belangrijk.  Leven en dood staan heel dichtbij elkaar en bij beide komen er veel emoties vrij. Rouwfotografie of Uitvaartfotografie is heel persoonlijk en als fotograaf kom je super dichtbij de mensen die iets vreselijks hebben meegemaakt en afscheid hebben moeten nemen van een dierbare. Ik vind het niet alleen heel mooi om te doen maar ook heel belangrijk. 

Waarom uitvaartfotografie?
Afscheid nemen van dierbaren, in welke leeftijd ook, is heel verdrietig. Wat overblijft zijn herinneringen. Foto's van vóór en tijdens het afscheid van deze belangrijke persoon kan erg veel helpen en troost bieden in de tijd erna. Voor nu en ook voor later.  Als een dierbare overlijdt komt er heel veel op de nabestaanden af. Er gebeurd zoveel en daardoor kan er veel langs je heen gaan. Of je zit zo erg in de emotie dat je niet alles meekrijgt. Foto's kunnen je achteraf helpen het verhaal weer compleet te maken, samen het boek met foto's doorbladeren van deze verdrietige dag kan eveneens helpen om erover te praten met  nabestaanden, vrienden of familie. 
 
Als ik vanuit mijn eigen ervaring spreek, heb ik heel veel gehad aan de beelden die ik heb van de begrafenis van mijn vader. Ik had destijds geen partner en ook geen kinderen en ik vind het nu zo fijn om het te kunnen laten zien hoe het was en hoe het er die dag aan toe ging. Ook voordat mijn vader overleed zijn er foto's gemaakt. Hij was toen al ziek maar de foto's zijn achteraf zo dierbaar. 

Ik hoop dat ik, mocht het nodig zijn, veel dierbare momenten kan vastleggen voor gezinnen die geraakt worden door zo'n groot verdriet. Denk daarbij dus niet alleen aan het afscheid maar ook aan de tijd daarvoor.  Ik hoop er samen met jullie een onvergetelijke herinnering van te maken waarbij liefde centraal staat. 

Werkwijze
Voorafgaand aan de uitvaart heb ik contact de familie en desgewenst ook met de uitvaartondernemer. We bespreken de wensen door en hoe de dag eruit zal zien zodat ik hier zo goed mogelijk op in kan spelen en rekening mee kan houden. 

Tarieven
Omdat elk afscheid anders is werk ik vanuit een basisprijs die uitgebreid kan worden met extra opties. 
Het basispakket kost €345- en is inclusief 2 uur fotografie. Waar gewenst kunnen er extra uren á €100,- per uur worden bijgeboekt. 

Wil je een offerte op maat? Neem dan contact met mij op en bespreken de wensen en opties. 
 

bottom of page